Tortilla:
Wkład:
Mięsko doprawić ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić do lodówki do "przegryzienia się" ( nie konieczne ).
Z papieru do pieczenia zrobić à la papirus (zawinąć delikatnie) i smażyć na małym ogniu pod przykryciem po 3 min z każdej strony x2.
W czasie gdy mięsko się robi roztrzepać jajka dodać przyprawy (delikatnie) i proszek do pieczenia. Wylać wszystko na nieprzywierającą patelnie ( ja robie na patelni do naleśników).
Gdy robi nam się mięsko i "tortillowy omlecik" robimy sosik. Mieszamy składniki i doprawiamy do smaku.
Omlet kładziemy na talerz, na to pierś i posmarować sosikiem. Zawinąć w "kopertkę".
W fazie 2 można zawinąć także warzywa surowe lub duszone. Mięsko pyszne i soczyste, a jedząc tę potrawę zapomina się o jakiejkolwiek diecie :D
SMACZNEGO.