Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: ke9830, dnia: 22-02-2014
Babeczki bez skrobi i otrębów
Ulubione 46
Babeczki którymi można się najeść! idealne na zblizający sie tłusty czwartek.
© Lindsay Attaway
Składniki (5-6 sztuk)
  •  jajko
  •  3 łyżki mleka w proszku (najlepiej te z mlekowity) nie granulowane i odtłuszczone oczywiście
  •  dowolny aromat
  •  można dać trochę kakao
  •  8 tab słodzika lub więcej
  • Sposób przyrządzenia

    Wszystko razem wymieszać widelcem nakładać po łyżce do silikonowych foremek na babeczki.

    Piec w mikrofali ok 2min. Można nadziać np budyniem

    Pycha!

    Komentarze

    Ikona komentarza justa86 (dodano: 18-01-2018)
    Wyszły pychota! Tylko jakoś mało mi wyszło, z tych składników tylko 2 ;-( Następnym razem ubije białko i żółtko osobno.
    Ikona komentarza Wila (dodano: 15-07-2015)
    Nie mam mikrofali, więc zrobiłam w piekarniku 200 stopni - 15 min. Wyszły wielkie, puchate i mega pyszne.
    Ikona komentarza andzia (dodano: 04-07-2015)
    ANI Z MIKROFALI ANI Z PIEKARNIKA MI NIE WYSZLY :( A TAKIE MAM MEGA PARCIE NA SŁODYCZE :(
    Ikona komentarza ksancja (dodano: 21-04-2015)
    Niestety nie wyszły, a szkoda bo miałam na nie ogromna ochotę :(
    Ikona komentarza CzYzA (dodano: 15-02-2015)
    Babeczki wyszły całkiem smaczne, rzeczywiście trochę suche ale zaletą jest szybkość wykonania. Idealne jak ma się ochotę na coś słodkiego a pod ręką nic nie ma ☺
    Ikona komentarza PaniMA (dodano: 08-01-2015)
    Coś poszło nie tak - taka klucha mi sie zrobiła nie wiedzieć dlaczego:-(
    Ikona komentarza kiniaa00 (dodano: 18-10-2014)
    a mi wysza babeczka :) pyyycha :)
    dziewczny a może dałyście 3 łyżeczki mleka zamiast 3 łyżek? ja tak zrobiłam pierwszy raz i faktycznie wyszło chrupiące. Na którykolwiek ze sposobów- bardzo smaczna przekąska
    Ikona komentarza ewaro (dodano: 18-09-2014)
    mi teżwyszło chrupiące jak tosty ,bardzo dobre
    Ikona komentarza mariolaa (dodano: 31-08-2014)
    zrobilam zmodyfikowalam troche i zrobilam na slono bo limit otrebow na dzis wykorzystalam;) wyszlo jak pieczywo tostowe robie na kolacje z pasta z tunczyka :)) pycha
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.