Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: mariolaa, dnia: 20-05-2015
Babka świąteczna piernikowa
Ulubione 0
Babka jest pyszna i smakiem przypomina nam o tym wspaniałym czasie świąt, smacznego;d
© mariolaa
Składniki (2 porcje)
  •  4 jajka
  •  4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego
  •  1 łyż proszku do pieczenia
  •  1 łyżeczka przyprawy do piernika
  •  aromat cytrynowy i pomarańczowy
  •  4 łyżki otrąb o i 2 otrąb p
  •  sok z połowy mandarynki, lub ćwierć pomarańczy czy cytryny
  •  opcjonalnie od stopnia 3 kakao łyżkę
  • Sposób przyrządzenia

    Pierw oddzielamy białka od żółtek. Do miski z żółtkami dodajemy - mleko, proszek do pieczenia, przyprawę, aromaty, sok, na końcu otręby.

    Po ubiciu białek na sztywno mieszamy wszystko tak aby się zlepiło. Na końcu dodajemy ubite białka łączymy na jednolita masę, wlewamy do małej keksówki i pieczemy 30 min w temp 180 stopni c.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.