Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Dukanka, dnia: 13-08-2012
Biała kiełbasa
Ulubione 17
Brak możliwości jedzenia parówek na dukanie sprawia, że człowiek staje się kreatyny. Trochę neta, trochę własnego smaku wystarczy aby na stole parówki się pojawiły ;) Są tylko bardziej kruche niż zwykła biała kiełbaska.
© Dukanka
Składniki (kilka porcji)
  •  1,5 kg mięsa z indyka lub kurczaka
  •  2 ząbki czosnku
  •  majeranek
  •  liść laurowy
  •  kminek (szczypta)
  •  sól
  •  pieprz +
  •  naturalne lub sztuczne flaki
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso zmielić (najlepiej maszynką do mielenia). Dodać zmielone zioła (wedle uznania), wyciśnięty czosnek, oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszać tak aby masa dobrze się kleiła. Doprawić solą i pieprzem.

    Mięso włożyć we flaki - najlepiej szprycą do kiełbas (jak się takowej nie ma to można za pomocą woreczka z odciętym rogiem) a następnie wrzucić do gorącej wody i gotować przez ok. 15 min. Uwaga! Nie dopuścić do wrzenia wody.

    Komentarze

    Ikona komentarza kachna2807 (dodano: 04-03-2015)
    Ciekawa jestem czy jakby dodać bulionu drobiwego bez tluszczu to może w stoiczek i zagotować to utworzyla by się taka galaretka.Trzeba spróbować a jak wyjdzie to dam znać:-)))
    Ikona komentarza Savama1980 (dodano: 31-08-2014)
    na hali miesnej zawsze sa a juz teraz praktycznie w kazdym supermarkecie
    Ikona komentarza Kacha28 (dodano: 09-04-2013)
    flaki często mozna znaleźć w marketach.
    Ikona komentarza katia10 (dodano: 24-02-2013)
    przyłączam się do pytania - gdzie można kupić takie flaki ???
    Ikona komentarza agusia83 (dodano: 14-01-2013)
    gdzie mozna kupic takie flaki
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.