Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: jutina73, dnia: 13-01-2013
Bigosik
Ulubione 49
Szybciutko się robi a jeszcze szybciej zjada :)
© UnorthodoxY
Składniki (kilka)
  •  biała lub włoska kapusta
  •  pierś z kurczaka
  •  mała marchewka
  • Sposób przyrządzenia

    Kapuste szatkujemy jak na bigos, marchewke trzemy na tarce o grubych oczkach. Podlewamy niewielka ilością wody i dusimy do miękkości.

    Kurczaka kroimy w kostkę podsmażmy na teflonowej patelni i dodajemy do kapusty.

    Doprawić ulubionymi przyprawami. Dusimy jeszcze chwilę razem. Można dodać troszkę przecieru.

    Komentarze

    Ikona komentarza dareklike (dodano: 08-02-2016)
    Super,polecam:)
    Ikona komentarza krainadisneya (dodano: 24-01-2016)
    Zrobiłam dzisiaj, dodałam jedną paróweczkę dziecięcą. Nawet mąż jadł i i mu smakował. Z 3/4 średniej kapusty i jednego fileta wyszły mi trzy porcje.
    Ikona komentarza ciasteczkowypotwor (dodano: 14-11-2013)
    a ja bigosik uwielbiam w wersji rumunskiej znaczy sie z dodatkiem papryki
    Ikona komentarza Magdalena Broberg (dodano: 16-09-2013)
    Bardzo dobry bigosik, polecam :)
    Ikona komentarza Monixa (dodano: 02-06-2013)
    Taki bigosik to mój ratunek na dni, podczas których koń z kopytami by nie umknął :)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.