Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Monika, dnia: 16-12-2012
Bita śmietana
Ulubione 27
Bita śmietana jest świetnym, proteinowym dodatkiem do deserów.
© Monika
Składniki (1 duża porcja)
  •  250 ml mleka skondensowanego light bez cukru (4%)
  •  2 łyżeczki żelatyny
  •  3 łyżki chudego mleka 0-0,5%
  •  3 łyżki serka homogenizowanego light
  •  słodzik
  •  aromat śmietankowy
  •  chude kakao do posypania (opcjonalnie)
  • Sposób przyrządzenia

    Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach gorącego mleka (podgrzałam w mikrofali). Dodać mleko skondensowane o temperaturze pokojowej, słodzik (ja dałam 2 łyżeczki) oraz serek homogenizowany.

    Całość ubić mikserem na coś przypominającego pianę (w takcie ubijania dodać 2-3 krople aromatu) i wstawić na ok. 10 min do zamrażarki do szybkiego stężenia. Następnie przełożyć do lodówki.

    Komentarze

    Ikona komentarza Beza (dodano: 15-01-2013)
    Robiłam ją już dwukrotnie, bardzo dobry wspomagacz deserów!
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.