Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: anezob69, dnia: 31-05-2013
Buleczki - kajzerki - grahamki
Ulubione 154
Jak zwał tak zwał. Ważne, że mi smakuja jak bułki grahamki. Idealna propozycja dla tych które nie potrafią się obejść bez pieczywka. Ze względu na ilość otrębów maksymalnie 3 szt na dzień.
Nie ma problemu z przechowywaniem. Można wcześniej upiec i przechowywać w lodówce w zamknietym pojemniczku.
© anezob69
Składniki (9 sztuk)
  •  25 dkg chudego twarogu
  •  3 jajka
  •  3 łyżki otrąb pszennych
  •  6 łyżek otrąb owsianych
  •  troszke proszku do pieczenia
  •  przyprawy: vegeta, czosnek granulowany
  • Sposób przyrządzenia

    Twaróg - miksuję robotem z dwoma pałkami do tego-
    3 jajka - i dalej miksuję, później dodaję
    3 bardzo czubate łyżki otrąb pszennych i
    6 łyżek też czubatych otrąb owsianych
    troszkę proszku do pieczenia (około 1/2 małej łyżeczki)
    przyprawy wg uznania; daję dużo czosnku granulowanego i vegetę, chociaż wiem, że soli trzeba unikać

    Daję czubate łyżki dlatego, aby móc formować je w rękach, są wtedy bardziej gęste.

    Przy formowaniu ręce maczam w wodzie, aby się tak bardzo nie kleiło.

    Kiedyś dodawałam trochę mleka ale było za rzadkie, również z drożdżami nie wychodziły takie.

    Można zrobić smakowe bułeczki i dodać np prażoną cebulkę - wyjdą cebulowe

    Dodatkowe zdjęcia
    Komentarze

    Ikona komentarza iwonaj.p (dodano: 25-08-2016)
    witam bułeczki super :) jutro robię wersje cebulkową :)
    Ikona komentarza Odchudzony40kg (dodano: 04-08-2016)
    Zrobiłem bułki wg Twojego przepisu, pycha ! Szczególnie z plastrem chudej szynki konserwowej.Odgrzane na drugi dzień, na grillu kontaktowym - jeszcze lepsze !
    Dzięki za przepis . Maciej.
    Ikona komentarza Renatka 76 (dodano: 28-07-2016)
    Dziś robiłam wyszły przepyszne
    Ikona komentarza grażka123 (dodano: 25-07-2016)
    polecam piec w foremkach muffinkowych, szybciutko i konsystencja wtedy jest nie ważna :) doskonały przepis.
    Ikona komentarza szuuri (dodano: 24-05-2016)
    Dodaam cubryce zielon i wyszy pyyyszne :)
    Ikona komentarza malimali85 (dodano: 12-01-2016)
    Bartuś robiè tak samo jak Ty i moje wyglądają identyczne jak Twoje tylko że umnie jakja nie czuć .. osobiście wolę wszystko blęderem jak pałeczkami bardziej mi smakują :)
    Ikona komentarza kajaajak (dodano: 15-11-2015)
    Ja właśnie piekę po raz pierwszy i aby sie nie rozlały nałożyłam je do formy na babeczki
    Ikona komentarza ina6 (dodano: 12-11-2015)
    Witam od kiedy znalazłam te bułeczki piekę podwójną porcje dodając paczkę kminku są rewelacyjne
    Ikona komentarza oOPhOeNiX1611Oo (dodano: 28-10-2015)
    Ikona komentarza oOPhOeNiX1611Oo (dodano: 28-10-2015)
    Witam dziś zrobiłam bułki drugi raz.Pierwsze wyszły plaskate i nie zbyt smaczne. Dzisiejsze wyszły extra :) Dałam twaróg chudy klinek z biedronki,8 zmielonych łyżek otrębów owsianych ,4 łyżki zmielonych otrębów pszennych,3 jajka,płaską łyżeczkę vegety,pół łyżeczki ziół prowansalskich,pół łyżeczki przyprawy do frytek i ziemniaków,1 łyżeczkę proszku do pieczenia.Piekarnik nastawiłam na 180 stopni na grzanie z góry i dołu bez termoobiegu.Najpierw rozmiksowałam ser pałkami do ciasta,dodalam jajka jak juz bylo jednolite to dodalam otręby,przyprawy i proszek :) Dobrze zmiksowalam i nałożyłam 6 dużych bułek łyżką od zupy na papier do pieczenia na blaszce :)Piekłam 35-40 minut :) mm pychotka jeszcze ciepłe z wędlinką
    starsze komentarze: 0 | 10 | 20 | 30 | 40
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.