Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 02-08-2012
Buraczki na gorąco
Ulubione 13
Uwielbiam buraczki na gorąco, więc nie mogłam ich sobie odmówić. Należy niestety uważać żeby się nimi nie przejść.
© Aga
Składniki (2 porcje)
  •  4 małe buraki
  •  1 łyżka skrobi kukurydzianej
  •  sok z cytryny
  •  pieprz, sól
  • Sposób przyrządzenia

    Buraki należy ugotować (ja to zawsze robię dzień wcześniej). Po ugotowaniu obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

    Wrzucić do garnka. Gdy będą już ciepłe, posypać skrobią i wymieszać a następnie doprawić kilkoma kroplami soku z cytryny (gdyby były zbyt słodkie). Dodać sól i pieprz według uznania.

    Zjeść od razu jako samodzielne danie lub jako surówka do obiadu.

    Komentarze

    Ikona komentarza judyta83 (dodano: 05-03-2016)
    Ale po co ta skrobia ja robie bez tego podsmazam tylko cebulke doprawiona sola i pieprzem dorzucam buraczki i tyle jak za slodkie to troche octu a skrobia po co bo nie rozumiem
    Ikona komentarza BubaTh2 (dodano: 30-05-2014)
    Super. Co prawda sypnęło mi się za dużo pieprzu :|, ale mimo to uwielbiam buraczki na ciepło.
    Ikona komentarza torini (dodano: 18-02-2013)
    ...bardzo dobre :) dziękuję za przepis ...
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.