Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: anezob69, dnia: 31-05-2013
Chłodnik z botwinki
Ulubione 6
Taki chłodniczek to wspaniała alternatywa na gorace dni, gdy jeść się chce a żar z nieba leje:)
© anezob69
Składniki (2-3 porcje)
  •  pęczek botwinki
  •  pół cytryny
  •  pęczek koperku
  •  jogurt naturalny
  •  kefir
  •  sól
  •  pieprz
  •  jajka ugotowane na twardo
  • Sposób przyrządzenia

    Buraki te od botwinki obrać i opłukać, liście opłukać i pokroić - zalać wodą tak żeby się wydawało, że w garnku jest jej trochę za mało (to "siądzie"), gotować aż do miękkości buraczków, jak się już ugotują to wyłączyć i natychmiast wcisnąć sok z cytryny. Ostudzić.

    Koperek pokroić i zmieszać z jogurtem i kefirem.

    Wywar buraczany z botwinką połączyć z masą jogurtowo-kefirową, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu, jajka pokroić w ósemki i dołożyć do zupy.

    Chłodnik dobrze schłodzić - najlepszy jest następnego dnia.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.