Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: groszek30, dnia: 16-01-2014
Cytrynowa sola
Ulubione 5
Polecam ten przepis dla wszystkich dietowiczów, którzy maja dzieci. Rybka dzięki cytrynie pozbywa się nieprzyjemnego dla dzieciaków zapachu i staje się rozkosznie aromatyczna :-)
© Sarah_Ackerman
Składniki (1 porcja)
  •  filet z soli (moze byc tilapia,dorsz lub morszczuk)
  •  sok z polowy cytryny + 2-3 plasterki (w zależności od wielkości fileta)
  •  przyprawa do ryby
  •  zioła prowansalski
  •  rekaw do pieczenia
  • Sposób przyrządzenia

    Filecik należny rozmrozić i obsuszyć lekko na papierowym ręczniku. Zamoczyć na chwile w soku z wyciśniętej wcześniej cytryny. Rybkę posypać przyprawą do ryby z obu stron i dobrze natrzeć ziołami.

    Odciąć odpowiednia długość z rękawa do pieczenia i umieścić w nim filet. Na wierzchu położyć plasterki z cytryny. Reszta soku z cytryny polać wszytko. Piec ok. 30-45 min. (w zależności od piekarnika). W późniejszych fazach można podawać z ulubionymi warzywami lub sałatkami. Życzę smacznego dla Was i waszych dzieci :-)

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.