Warstwa ciemnobrązowa
Warstwa jasnobrązowa
Warstwa biała
Należy przygotować pierwszą, ciemną warstwę. Zaparzyć świeżą kawę, odlać z niej trzy łyżeczki (będą potrzebne do drugiej warstwy) a resztę posłodzić słodzikiem, przyprawić kardamonem i cynamonem. W tej mieszance rozpuścić żelatynę. Przestudzić i rozlać do dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Wstawić do lodówki do stężenia się żelatyny.
W tym czasie zrobić drugą, jasno-brązową warstwę. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Dodać aromat rumowy, pozostałe trzy łyżeczki kawy i słodzik. Pozostawić do wystygnięcia, a następnie przelać do szklanek z ciemną warstwą. Wstawić znowu do lodówki.
Na końcu trzecia, wierzchnia warstwa. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie w mikserze wymieszać mleko w proszku, serek homogenizowanych i słodzik w płynie. Dodać przestudzone mleko z żelatyną i jeszcze raz dobrze wymieszać. Pozostawić w miseczce do całkowitego stężenie się żelatyny, a następie załadować do szprycy i wycisnąć niczym bitą śmietanę w sprayu. Można ją też po prostu wylać na pozostałe warstwy, gdy jest już zimna, ale jeszcze płynna. Na końcu wstawić do lodówki jeszcze na jakieś 30 min.
Podawać posypane odrobią kawy rozpuszczalnej.