Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: pychotka, dnia: 30-05-2012
Gulasz
Ulubione 22
Lubię gulasz więc może i Wam przypadnie on do gustu!
© LWYang
Składniki (4 porcje)
  •  700g chudego mięsa wołowego
  •  250g pieczarek
  •  3 marchewki
  •  3 średnie cebule
  •  1 kostka rosołowa wołowa
  •  przyprawa do gulaszu
  •  słodka papryka
  •  natka pietruszki do posypania
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu i usmażyć na patelni teflonowej. Gdy z mięsa wytopi się odrobina tłuszczu wrzucić pokrojoną, na małe kawałki, cebulę.

    Gdy mięso się zarumieni a cebula trochę zeszkli, wrzucić całość do dużego rondla lub garnka i dodać wodę.

    Gotując na dużym ogniu ok 15 min. dodać paprykę, kostkę rosołową, oraz resztę przypraw. Następnie skręcić ogień i dusić ok. 2-3 godz.

    Gdy mięso będzie już nie będzie twarde, dodać pokrojone pieczarki i marchewkę. Podawać gdy warzywa staną się również miękkie.

    Komentarze

    Ikona komentarza Gregu (dodano: 20-10-2012)
    Gulasz pierwsza klasa, tylko jakoś długo musiałem dusić żeby doszło do pożądanego stanu ;)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.