Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 21-01-2011
Indycza „Góra Dantego”
Ulubione 15
Zostało mi trochę mięsa mielonego z indyka. Aby się nie zepsuło, postanowiłam coś wykombinować, a że wczoraj oglądałam film Rogera Donaldsona... wyszła potrawa iście wulkaniczna :)
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  100 - 150 g mięsa mielonego z indyka
  •  1 łyżka serka homogenizowanego (0-5%)
  •  ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  sól
  •  pieprz
  •  słodka papryka w proszku
  •  oregano
  •  bazylia
  •  cienki plasterek czerwonej cebuli
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, oregano i bazylią. Z mięsa uformować cztery małe, maksymalnie płaskie kotleciki i usmażyć je na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu.

    Serek wymieszać z koncentratem pomidorowym.

    Kotleciki układać jeden na drugim, przekładając pomiędzy masą serową. Na wierzchu też polać serem, posypać pokrojoną w kawałki cebulką.

    Ja generalnie nie lubię ostrego jedzenia. Jednak gdy ktoś jest amatorem kuchni meksykańskiej, proponuję słodką papryką zamienić na tę ostrą - wtedy wyjdzie prawdziwy wulkan smaku!!

    W fazach PW i U można dodać więcej koncentratu pomidorowego do serka.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.