Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 30-01-2011
Jajka faszerowane makrelą
Ulubione 48
Podobne jajka jadłam kiedyś u koleżanki. Były pyszne i majonezowe. W wersji proteinowej zastąpiłam majonez serkiem homogenizowanym i łyżeczką musztardy. Efekt podobny.
© Aga
Składniki (2 porcje)
  •  2 jajka
  •  20g wędzonej makreli
  •  1 łyżeczka musztardy
  •  1 czubata łyżeczka serka homogenizowanego
  •  1 maleńki korniszon (2-3 cm)
  •  sól
  •  pieprz
  •  papryka w proszku
  •  kilka listków świeżej pietruszki
  • Sposób przyrządzenia

    Jajka ugotować na twardo. Obrać z łupinki, przeciąć na pół i delikatnie - do miseczki, wybrać z nich żółtka. Do żółtek dołożyć rybę, serek i musztardę i ugnieść widelcem na jednolitą masę.

    Pokroić pietruszkę i korniszon na drobniutkie kawałeczki. Do masy rybno-jajecznej dodać skrojonego ogórka i połowę pietruszki. Doprawić pieprzem i solą do smaku.

    Następnie, łyżeczką lub szprycą z ozdobną końcówką, nałożyć masę na każdą połówkę jajka. Posypać papryką (słodką lub ostrą, jak kto lubi) oraz pozostałą nam pietruszką.

    Komentarze

    Ikona komentarza Amy Lee (dodano: 26-02-2014)
    ja ugniotłam pastę z jajkiem w całości, też dobre
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.