Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 06-04-2011
Jajka faszerowane szynką
Ulubione 26
Lubię jajka, ale jedzenie ich w kółko tak samo, już mi się znudziło. Zrobiłam więc trochę inną wersję, która z powodzeniem nadaje się także na święta wielkanocne.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  2 jajka
  •  1 średni plasterek szynki drobiowej
  •  2 łyżeczki serka homogenizowanego 0-5%
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Jajka ugotować na średnio-miękko (tj. żeby już żółtko nie było płynne, ale też nie całkowicie ścięte). Ostudzić, odciąć czubki (bez obierania) i delikatnie wybrać z nich żółtka.

    Żółtka rozdrobnić i wymieszać z serkiem homogenizowanym na jednolitą masę. Doprawić do smaku a następnie dodać do masy pokrojoną, w drobną kosteczkę, szynkę. Całość wymieszać i nafaszerować jajka. Przykryć czapeczką, która została wcześniej odcięta.

    Uwaga! W proteinowy czwartek, wykorzystać tylko 1 żółtko.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.