Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Karina, dnia: 25-08-2015
Jajka faszerowane wiosennie
Ulubione 3
Na party, Wielkanoc lub do szybkiego schrupania bez specjalnej okazji...
© nioloxs
Składniki (3 porcje)
  •  3 jajka
  •  3-4 małe rzodkiewki
  •  szczypiorek
  •  1 kopiasta łyżka białego chudego serka do smarowania
  •  sól, pieprz
  •  sałata (opcjonalnie)
  • Sposób przyrządzenia

    Jajka gotujemy na twardo (6 min). Po ostudzeniu obieramy i kroimy na pół.
    Żółtka wybieramy delikatnie z białek i przekładamy do osobnej miski.
    Białka układamy na półmisku (jeżeli jest to jakaś okazja, to najlepiej na sałacie - jajka ładnie się prezentują).
    Rzodkiewkę kroimy na małe kawałki, tak żeby każdy kawałek miał trochę czerwonej skórki. Szczypiorek także kroimy na drobne kawałki (zostawiając jeden dłuższy kawałek do dekoracji każdego jajka)

    Odłożone do miski żółtka ugniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, szczypiorek i biały serek. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

    Masą żółtkową napełniamy ułożone na półmisku białka, dekorujemy szczypiorkiem, podajemy...

    Smacznego!

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.