Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 16-04-2011
Jajko gotowane z patelni
Ulubione 6
Z cyklu - książka kucharska mojego taty. Rewelacyjny, kremowy smak jajka z odrobiną delikatnej cebulki. Mniam!
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  2 jajka
  •  1/2 średniej cebuli
  •  1 łyżka serka homogenizowanego 0-5%
  •  1/3 pęczka pietruszki
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Jajka ugotować na twardo.

    Cebulę pokroić w półksiężyce i zeszklić na patelni cały czas podlewając wodą, żeby się nie przypaliła. Gdy cebulka będzie już mięciutka, poczekać do odparowania całej wody, a następnie dołożyć do niej pokrojone w kostkę jajko (ja używam krajalnicy do jajek), drobno posiekaną pietruszkę i serek homogenizowany.

    Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić jeszcze jakieś 5 min stale mieszając.

    Komentarze

    Ikona komentarza marpie87 (dodano: 18-09-2014)
    Ciekawy smak, takie inne ale dobre ;-) polecam.
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.