Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na jednolitą masę. Masę rozprowadzić równomiernie na dnie silikonowej foremki o średnicy 20 cm. Włożyć na 3 min do mikrofalówki 800W.
Zaraz po upieczeniu wyciągnąć z foremki, bo inaczej się przyklei. Z placka, szklanką (lub innym okrągłym naczyniem) o średnicy maks. 6 cm wyciąć sześć okrągłych placuszków. Z pozostałych resztek ciasta można zrobić bułkę tartą.
Kanapeczki dekorować wedle uznania i faz diety na której jesteście.
Te na zdjęciu udekorowałam następująco:
1. Pasta z tuńczyka posypana szczypiorkiem.
2. Pasta rzodkiewkowa posypana szczypiorkiem.
3. Okrągły pasterek szynki drobiowej udekorowany odrobiną serka homogenizowanego z ćwiartką pomidorka koktajlowego, posypany koperkiem.
4. Żółtko ugotowanego jajka zmieszane z odrobią musztardy i serka homogenizowanego, posypane pokrojonym w kostkę białkiem i udekorowane plasterkiem ogórka.
5. Plasterek ugotowanego jajka ozdobiony kleksem serka homogenizowanego wymieszanego z odrobiną musztardy, na wierzchu korzonek roszponki.
6. Serek homogenizowany przykryty dwoma plasterki świeżego ogórka i kawałeczkiem szynki, skrojonym w kostkę (tej akurat na fotografii nie widać :)