Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 09-04-2011
Klopsy wołowe w sosie pomidorowym
Ulubione 18
Kolejna odsłona nieśmiertelnego na dukanie mielonego. Tym razem w pomidorach.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  100-150 g mięsa mielonego wołowego (< 7% tłuszczu)
  •  1 białko
  •  1 łyżka mąki otrębowej
  •  1/3 kostki rosołowej wołowej
  •  3 łyżki pomidorów z puszki bez skórki
  •  2 łyżki mleka 0-0,5%
  •  sól
  •  pierz
  •  słodka papryka w proszku
  •  bazylia
  •  oregano
  • Sposób przyrządzenia

    Mięso zagnieść z białkiem i mąką otrębową, doprawić do smaku pieprzem, solą i papryką. Uformować małe kulki i obsmażyć na rozgrzanej patelni teflonowej ze wszystkich stron.

    Następnie na patelnię wlać ok 50 ml wody i wrzucić kostkę rosołową. Zmniejszyć ogień.

    Gdy kostka się rozpuści dodać pomidory z puszki, szczyptę bazylii i oregano, a następnie wszystko razem wymieszać. Dusić jakieś 5-10 min. Na koniec dodać mleko i wszystko jeszcze raz wymieszać.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.