Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Sevenload92, dnia: 25-08-2015
Kluski twarogowe polane cebulką i szynką
Ulubione 1
Przepis wymyślony na szybko z "braku laku", czyli głodna ja i niemalże pusta lodówka :)
© gryfot
Składniki (2 porcje)
  •  1 średniej wielkości cebula
  •  150g szynki drobiowej
  •  vegeta
  •  ketchup pikantny
  • Sposób przyrządzenia

    Obieram cebulę i ją siekam. Następnie wrzucam ją na patelnie i podsmażam na małym ogniu, gdy cebulka się delikatnie zeszkli posypuję ją 1/3łyżeczki vegety i cały czas mieszam, tak aby się nie spaliła. Po chwili dodaję łyżeczkę ketchupu i nadal mieszam. Następnie koję w kosteczkę szynkę i dorzucam ją do cebulki. W tym momencie, gdy szyneczka i cebulka smażą się nam na patelni daję 1 dużą łyżkę ketchupu do szklanki i dodaję łyżeczkę wody przegotowanej - mieszam zawartość szklanki. Jak cebulka z szyneczką są już fajnie podsmażone to dodaję wcześniej przygotowany ketchup, a gdy już wszystko się połączy to podaję "sos" na kluskach twarogowych.

    Przepis na kluski twarogowe znajdziecie u mnie na profilu. Smacznego! :)

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.