Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Dukanka, dnia: 06-12-2012
Krem czekoladowy z piekarnika
Ulubione 19
Hm... prawdziwa czekolada - zakazany owoc wszystkich dukanek... Ale tak nie musi być! Oto prosty i bardzo czekoladowy przepis.
© thebittenword.com
Składniki (4 porcje)
  •  400 ml chudego mleka
  •  płaska łyżeczka świeżej wanili
  •  20 kropli aromatu waniliowego
  •  6 łyżeczek kakao
  •  4 płaskie łyżki słodziku
  •  4 jajka
  • Sposób przyrządzenia

    Mleko zagotować z wanilią, następnie dodać kakao i słodzik. Wystudzić.
    Jajka ubić w całości, a następnie dodać do mleka.

    Mieszankę wlać do kokilek i piec w kąpieli wodnej przez ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Komentarze

    Ikona komentarza edikali (dodano: 12-02-2013)
    zajeb....y!!! czekoladowe ciasto w czekoladowym budyniem w srodku mniammmmmm
    Ikona komentarza edikali (dodano: 12-02-2013)
    eeeeee on powinien byc plynny w srodku? poza tym moj piekarnik protestuje i nie chce scinac tego ciasta.moje pyt.to ciasto mozna rozdzilic na 2 razy? np jednego dnia 2 porcje i na nastepny dzien z tego samego ciasta kolejne 2?
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.