Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: MP-3kaa, dnia: 12-01-2013
Krem paprykowy - dwukolorowy
Ulubione 3
Świetnie smakuje i wygląda... polecam również z dwóch różnych warzyw o kontrastujących ze sobą kolorach, jak np pomidor i brokuł
© MP3-kaa
Składniki (4 porcje)
  •  2x 4 papryki (u mnie białe i czerwone)
  •  1,5l bulionu
  •  pieprz, vegeta, chili
  • Sposób przyrządzenia

    * bulion dzielimy na dwie porcję, do każdej wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę - oddzielnie kolorami. Gotujemy aż papryki będą miękkie. Następnie blendujemy - jeśli jest zbyt dużo wody, to odlewamy trochę by zupa nie wyszła zbyt rzadka. Kremy znów wrzucamy na gaz i doprawiamy do smaku, czerwony kolor doprawiłam chili. Gdy zupy są gotowe przecieramy je przez sitko

    * sposób na nalanie kremu: wlewamy do 2 szklanek (kubków) po trochę kremów i równocześnie, powoli wlewamy na talerz

    Dodatkowe zdjęcia
    Komentarze

    Ikona komentarza Bartek (dodano: 11-01-2016)
    Ja polecam przed gotowaniem papryki wrzucić ją na palnik kuchenki gazowej i opalić, ewentualnie wrzucić je do piekarnika na dłuższą chwilę, odejdzie nam wtedy pięknie skórka i nie będzie trzeba przecierać przez sitko. Dodatkowo zamiast odlewać wodę, lepiej zupę zredukować poprzez podgrzewanie bo smak będzie głębszy a zupa gęstsza.
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.