dowolne przyprawy: sól czosnkowa, zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa grillowanego
ogórek konserwowy pokrojony w kostkę
Sposób przyrządzenia
Kurczaka pokroić na kawałki. Przełożyć do naczynia, zalać marynatą.
Blaszkę wyłożyć folia aluminiową ułożyć na niej kurczaka. Piec w 180 - 200 st. C około 30 minut lub więcej w zależności od preferowanej chrupkości mięska.
Próbowałam przed chwilą bardzo dobra marynata do kurczaka tylko nie przesadzcie z musztardą 2 łyżki to jest max ;p i ja nie dodałam granulowanego czosnku tylko swiezy czosnek starłam na tarce :)i zwykłą przyprawę do kurczaka dodałam
Marynatę lekko zmodyfikowałam (zioła do drobiu, domowe mini korniszony) efekt?? Rewelacja - tak pysznych udek (oczywiście piekłam je bez skóry)nie jadłam nigdy!!!!
Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.