Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: agniesia, dnia: 18-03-2013
Leczo Dukana
Ulubione 29
Hej! Przepis znaleziony na stronce dieta-dukana-przepisy.pl. Nie widziałam tu podobnego, a bardzo mi posmakowało :)
© _ulmos_
Składniki (okolo 4 porcje)
  •  2 czerwone papryki
  •  1 cukinia (opcjonalnie)
  •  6 dużych pieczarek
  •  2 średnie cebule
  •  1 duży ząbek czosnku
  •  pomidory w puszcze
  •  500 g mięsa mielonego z indyka
  •  papryka słodka w proszku
  •  papryczka pepperoni lub papryka ostra mielona
  •  sól
  • Sposób przyrządzenia

    Włożyć mięso na patelnię teflonową na małym ogniu. Lekko podpiec i przełożyć do garnka. Następnie na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę,cukinie, czosnek i na końcu pieczarki i papryczkę chilli. Jak już warzywa zmiękną dodać pomidory w puszcze, paprykę słodką i posolić. Dodać zawartość patelni do garnka z indykiem i poddusić na małym ogniu około pół godzinny. Można doprawić leczo jeszcze ziołami – takimi jakie lubimy. Oregano lub zioła prowansalskie będą fajnie pasowały.

    Komentarze

    Ikona komentarza ewelinkap86 (dodano: 17-09-2013)
    Rewelacja :). Leczo jest pyszne. Niczym nie różni się od tego kiedy składniki podsmażamy na patelni z tłuszczem. Polecam :)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.