Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 14-07-2012
Łosoś w musztardzie
Ulubione 21
Byłam na ryneczku po coś tam, ale jak zobaczyłam tego świeżutkiego łososia... Aaaaa... Obiad musiał być rybny!
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  1 dzwonek świeżego łososia
  •  3 łyżeczki musztardy
  •  3 łyżeczki soku z cytryny
  •  pietruszka
  •  sól
  •  pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Łososia obmyć, lekko oprószyć solą.

    W miseczce wymieszać musztardę z sokiem z cytryny i odrobiną pieprzu. Dokładnie wymieszać.

    Łososia włożyć do jakiegoś żaroodpornego naczynia bez przykrywki (ja piekłam silikonowej, okrągłej formie do ciasta) polać mieszanką musztardową i solidnie oprószyć natką pietruszki. Odstawić.

    Teraz nastawić piekarnik (mam termoobieg) na 180 stopni. W czasie nagrzewnia się piekarnika, ryba trochę przejdzie sosem.

    Piec ok 15-20 min.

    Komentarze

    Ikona komentarza issa53 (dodano: 29-05-2013)
    dzis zrobilam bardzo smaczny poprostu pyszny
    Ikona komentarza Gregu (dodano: 20-10-2012)
    Przepis dobry, tylko niestety w taki sposób musiałem sobie uświadomić, że nie lubię smaku łososia :D
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.