Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: asik, dnia: 19-09-2014
Łosoś z fasolką szparagową
Ulubione 0
Gdzieś kiedyś czytałam, że łosoś dobrze smakuje z fasolką szparagową. Mogę to teraz potwierdzić!
© asik
Składniki (1 duża)
  •  ok 200 g fasolki szparagowej
  •  ok 300 g świeżego łososia
  •  1 łyżka sosu sojowego
  •  sok z cytryny
  •  sól, pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Rybę skropić sokiem z cytryny, i odstawić do lodówki na 15-20 min. W tym czasie należy ugotować fasolkę szparagową (pokroić na mniejsze kawałki przed gotowaniem).

    Łososia wrzucić na patelnię i bez dodawania tłuszczu (i tak dużo wyjdzie z łososia) obsmażyć go na dużym ogniu z każdej strony. Następnie skręcić ogień, do ryby dorzucić ugotowaną fasolkę i smażyć aż łosoś zacznie się rozpadać, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodać sos sojowy, doprawić ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.