Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 07-02-2011
Majonez homogenizowany
Ulubione 56
Upiekłam kurczaka i potrzebowałam do niego majonezu. Prawdziwy majonez... hm... trzeba go czymś zastąpić. Poszperałam, zakombinowałam... et voilà!
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  1 żółtko ugotowanego jajka
  •  1 łyżeczka musztardy
  •  1 łyżka serka homogenizowanego (0-5%)
  •  1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  •  sól
  •  pieprz
  •  kilka kropli soku z cytryny
  • Sposób przyrządzenia

    Żółtko mieszamy z musztardą na jednolitą masę, a następnie dodajemy serek. Masa wyjdzie dosyć gęsta. Aby ją rozrzedzić dodajemy jogurt naturalny.

    Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny według uznania.

    Komentarze

    Ikona komentarza maryska (dodano: 27-01-2015)
    Super. Lekki smaczny. Smakuje bardzo podobnie jak oryginalny majonez. Polecam
    Ikona komentarza ewa124 (dodano: 06-11-2013)
    Świetny - prawie jak prawdziwy :) Zrobiłam z nim pastę z wędzonej makreli i jajek do dukanowskiego chlebka. Polecam.
    Ikona komentarza edvige676 (dodano: 01-09-2013)
    Super majonez :)ja dodałam jeszcze odrobine czosnku i wyszedł super dip do paluszków rybnych. Polecam
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.