Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 21-02-2011
Makaron naleśnikowy
Ulubione 49
Jak się robi makaron? A no miesza się wodę, z jajkiem i mąką. Tak też zrobiłam, tylko w odpowiednich proporcjach. Jest pyszny i smakuje prawie jak prawdziwy.
© Aga
Składniki (2 porcje - na 2 dni)
  •  2 łyżki skrobi kukurydzianej
  •  1 jajko
  •  ½ szklanki wody
  • Sposób przyrządzenia

    Całość wymieszać mikserem na jednolitą, lekko spienioną masę. Na małej patelni usmażyć trzy cieniutkie naleśniki (uwaga, żeby za bardzo nie wyschły).

    Po usmażeniu pokroić na wstążki, albo w inne kształty, w zależności od zapotrzebowania na daną formę makaronu. Zjeść od razu.

    Komentarze

    Ikona komentarza Monika (dodano: 04-03-2011)
    ten makaron jest rewelacyjny, ja jednak robię standardowe naleśniki (z mlekiem zamiast wody)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.