2 łyżki serka homogenizowanego wymieszać z 4 łyżkami mleka. Dodać wyciśnięty lub starty na tarce czosnek, przecier pomidorowy i szczyptę drobno pokrojonych ziół, najlepiej świeżych. Gdyby masa wyszła zbyt gęsta, dodać jeszcze mleka. Odstawić.
Jajko, 200 ml mleka i skrobię wymieszać trzepaczką na jednolitą masę. Na rozgrzanej, teflonowej patelni usmażyć cztery małe (ø 22 cm) naleśniki.
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i mocno ziołami. Usmażyć bez tłuszczu. Gdyby mięso wypuściło zbyt dużo tłuszczu przerzucić na sitko – niech się odsączy.
Następnie wymieszać mięso z łyżką serka homogenizowanego. Całość można ewentualnie dodatkowo doprawić np. na ostro jak ktoś lubi.
Na każdym naleśniku kłaść porcję mięsa, a następnie naleśnik zwijać. Ponieważ naleśniki szybko stygną, talerz z dwoma naleśnikami napełnionymi mięsem włożyć na 1 minutę do kuchenki mikrofalowej ustawionej na ok. 450W.
Na koniec polać je obficie sosem czosnkowo-ziołowym.