2 łyżki serka homogenizowanego wymieszać z 4 łyżkami mleka. Dodać wyciśnięty lub starty na tarce czosnek. Gdyby masa wyszła zbyt gęsta, dodać jeszcze mleka. Odstawić.
Jajko, 200 ml mleka i skrobię wymieszać trzepaczką na jednolitą masę. Na rozgrzanej, teflonowej patelni usmażyć cztery małe (ø 22 cm) naleśniki.
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć bez tłuszczu. Po usmażeniu wrzucić do miksera i zemleć. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzaną patelnię, posolić i poddusić. Gdy grzyby zmiękną także zmielić.
Następnie wymieszać mięso z pieczarkami, dodać przecier pomidorowy i 1 łyżką serka homogenizowanego. Całość można ewentualnie dodatkowo doprawić np. na ostro jak ktoś lubi.
Każdy naleśnik rozłożyć. Na jednej jego połówce wykładać mięsko, a następnie składać na pół. Ponieważ naleśniki szybko stygną, talerz z dwoma naleśnikami napełnionymi mięsem włożyć na 1 minutę do kuchenki mikrofalowej ustawionej na ok. 450W.
Na koniec polać je obficie sosem czosnkowym.