Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 12-04-2011
Paluszki krabowe nadziewane łososiem
Ulubione 5
Szybka i smaczna przekąska lub cały posiłek. Dla amatorów morskich frykasów.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  5 świeżych paluszków surimi
  •  1 porcja pasty łososiowej
  •  10-15 g łososia wędzonego
  •  świeży koperek
  •  2 łyżeczki sosu sojowego
  • Sposób przyrządzenia

    Każdy paluszek surimi rozwinąć (ważne żeby były świeżutkie, bo jak trochę poleżą to wysychają i robią się kruche). Przy jednym z brzegów nasypać szczyptę koperku, na to nałożyć kopczastą łyżeczkę pasty łososiowej, a na nią odrobinę łososia. Zwinąć.

    Po rozłożeniu nafaszerowanych paluszków krabowych na talerz, polać je sosem sojowym i posypać jeszcze szczyptą koperku. Podawać od razu.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.