Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: MP-3kaa, dnia: 14-01-2013
Papardelle z wołowiną i sosem sojowym
Ulubione 8
Odrobina makaronu na diecie...
© MP3-kaa
Składniki (2 porcje)
  •  2 żółtka
  •  2 łyżki skrobi (czubate)
  •  sól
  •  odrobina skrobi do posypania deski
  •  200g mięsa wołowego
  •  3 łyżeczki sezamu
  •  papryka czerwona (świeża lub marynowana)
  •  sos sojowy
  •  czosnek
  •  chili w proszku
  • Sposób przyrządzenia

    * żółtka mieszamy ze skrobią i solą, ugniatamy ciasto - robimy kulkę

    * deskę posypujemy odrobiną skrobi, kładziemy ciasto i wałkujemy dopóki nie będzie cienkie

    * wykrawamy z niego makaron - ja wybrałam makaron szerokie wstążki - pappardelle - ale można je uciąć do woli :)

    * makaron wrzucamy na osoloną gotującą wodę, i gotujemy ok 5 minut

    * mięso kroimy w drobną kostkę, i smażymy na odrobinie oliwy

    * gdy mięso jest miękkie dodajemy sezam, paprykę, doprawiamy chili, czosnkiem i przyprawami do smaku - chwilę smażymy

    * dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i nakładamy na talerz :)

    Komentarze

    Ikona komentarza KoloroweKredkiM (dodano: 01-10-2015)
    Robiłam makaron i wyszedł świetny. Idealny do udawanego spaghetti i tym podobnym. Jedyny minus to ilość. Z podanych składników na makaron wyszła mi jedna porcja.
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.