Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 29-01-2012
Paszteciki tuńczowo-krabowe
Ulubione 15
Macie problem, co w dni proteinowe zabrać do pracy jako drugie śniadanie? Ja też taki miałam! Ten przepis to rozwiązuje ;)
Paszteciki są idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Można je zabrać ze sobą gdziekolwiek się wybieramy. Na wierzchu są spieczone, a w środku mokre.
© Aga
Składniki (6 sztuk)
  •  1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  •  2 jajka
  •  4 łyżki mleka 0-0,5%
  •  2 łyżeczki musztardy
  •  3 paluszki krabowe
  •  sól, pieprze, słodka papryka w proszku
  • Sposób przyrządzenia

    Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

    Tuńczyka miksujemy (w całości, razem z zalewą). Przekładamy do miski, dodajemy jajka, musztardę i mleko. Dokładnie mieszamy, aż całość uzyska mniej więcej jednolitą konsystencję. Doprawiamy do smaku.

    Paluszki krabowe kroimy w cienkie okręgi.

    Muffinkową blaszkę (na 6 sztuk) wykładamy papierowymi papilotami (tuńczyk się mocno klei do rantów po upieczeniu), a następnie do każdego zagłębienia wlewamy 1 płaską łyżkę tuńczykowej masy. Na to kładziemy pół pokrojonego paluszka krabowego i ponowienie zalewamy łyżką masy tuńczykowej.

    Pieczemy ok 20-25 min.

    Paszteciki po upieczeniu mogą lekko opaść. Żeby miały odpowiednią wysokość, tak na prawdę powinno się dodać półtora puszki ryby.

    Komentarze

    Ikona komentarza zouza (dodano: 14-10-2014)
    Są przepyszne :)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.