Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: jutina73, dnia: 09-01-2013
Pieczeń rzymska
Ulubione 27
Pychotka!
© Naotake Murayama
Składniki (1 pieczeń)
  •  5 piersi z kurczaka
  •  4 jajka ugotowane na twardo
  •  3 jajka surowe
  •  1 posiekana cebula
  •  2 roztarte ząbki czosnku
  •  1 łyżka skrobi kukurydzianej
  •  3 łyżki otrąb (2 owsiane 1 pszenne)
  •  0,5 szkl zimnej wody
  •  pieprz
  •  pęczek posiekanego koperku
  •  vegeta sól do smaku
  • Sposób przyrządzenia

    Piersi zmielić lub posiekać w blenderze. Wymieszać z surowymi jajkami, wodą, skrobią, otrębami, cebulą, koperkiem i przyprawami. Odstawić na 10 minut.

    Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć połowę masy mięsnej, pośrodku ułożyć ugotowane jajka i przykryć resztą masy mięsnej.

    Piec około 40-45 minut w 180 stopniach.

    Komentarze

    Ikona komentarza Annamb (dodano: 13-10-2013)
    Pieczeń pyszna. Ja użyłam zamiast piersi 0,5kg mielonej wołowiny. Miałam jedną pierś, więc pokroiłam w duże kostki i powciskałam w foremce w wołowinę. Do mięsa dodałam zamiast koperku zieloną natkę pietruszki. I jeszcze jedno, wołowina musi być chuda, bo w trakcie pieczenia nawet mała ilość tłuszczu będzie się wytapiać. Piekłam 1 godzinę.
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.