Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 03-03-2011
Pierś kurczaka w ziołach z duszoną marchewką
Ulubione 11
Zachciało mi się marchewki, kotlet był tu tylko dodatkiem :)
© Aga
Składniki (2 porcje)
  •  1 pierś kurczaka
  •  zioła (oregano, bazylia)
  •  przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka w proszku)
  •  10 średnich marchewek
  •  1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej
  •  1/2 kostki rosołowej
  •  mleko 0 - 0,5%
  • Sposób przyrządzenia

    Marchewkę pokroić w mikserze w plasterki. Wrzucić do garnka z niedużą ilością wody. Gdy zacznie się gotować dodać kostkę rosołową, a gdy kostka się rozpuści dolać mleko - według uznania. Skręcić ognień na mniejszy i niech marchew się dusi.

    W tym czasie z piersi kurczaka zrobić dwa kotlety i je rozbić. Doprawić do smaku używając dużej ilości ziół. Usmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu, podlewając wodą, żeby się nie przypaliły.

    Gdy marchewka już będzie miękka, wymieszać łyżeczkę skrobi z 3 łyżkami mleka i wlać do garnka. Podusić jeszcze 1-2 min, aż sosik zgęstnieje.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.