Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Sevenload92, dnia: 26-11-2014
Pierś z kurczaka w ziołach
Ulubione 2
Szybki, sprawdzony a przede wszystkim smaczny sposób na przygotowanie piersi z kurczaka.
© Liv Friis-larsen
Składniki (2 porcje)
  •  podwójny filet z kurczaka
  •  suszone zioła prowansalskie
  •  czerwona lub biała cebula
  •  olej*
  •  sól, pieprz
  • Sposób przyrządzenia

    Filety myjemy, oczyszczamy, kroimy na pół. Każdą pierś dokładnie oprószamy ziołami, solą i pieprzem, a następnie układamy na folii aluminiowej (około 30 cm x 30 cm).

    Cebulę kroimy w pół plastry, układamy na każdym kawałku kurczaka.

    Wierzch skrapiamy kilkoma kroplami oleju i wody. Całość dokładnie zawijamy folią aluminiową, by łuszcz nie wypłynął podczas pieczenia.

    Tak przygotowane kurczaki układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut. Upieczone kurczaki rozwijamy z foli i gotowe.

    Smacznego ;)

    * na stopniach 2-6 nie używamy oleju

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.