Cebulę drobno kroimy, wrzucamy na patelnię, zalewamy wodą - niech się dusi. W tym czasie drobno kroimy pieczarki i dorzucamy je do duszącej się cebuli. Dodajemy także pietruszkę, dosalamy do smaku i dusimy całość do miękkość, podlewając wodą aby warzywa nie przypaliły się.
W tym czasie pierś kroimy w poprzek na dwa płaskie kotlety, po czym rozbijamy je tłuczkiem, aby się jeszcze powiększyły. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i słodką papryką.
Gdy pieczarki i cebulka będą już miękkie, na środek każdej piersi kładziemy farsz, po czym rolujemy je jak zrazy spinając w razie potrzeby wykałaczką.
Tak przygotowane piersi obtaczamy w jajku, posypujemy lekko skrobią i wrzucamy na patelnię. Smażymy ze wszystkich stron do miękkości mięsa, podlewając wodą, aby się nie przypaliło!
Podajemy (jeżeli Wam cały nie wyparuje ;) z resztką sosiku, który powstał w wyniku zmieszania się na patelni wody i skrobiowej posypki piersi.
Smacznego!