Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 08-01-2011
Piersi kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym
Ulubione 11
Uwielbiam ten przepis w wersji tradycyjnej - czyli dużo ryżu (lub makaronu) i dużo śmietany. Postanowiłam więc przerobić go do wersji dukanowej. Też fajnie smakuje!
© Aga
Składniki (2 porcje)
  •  2 piersi kurczaka
  •  10 małych pieczarek
  •  1 łyżka serka homogenizowanego (0-5%)
  •  1 łyżka jogurtu naturalnego (0-1%)
  •  2 łyżeczki musztardy
  •  sól
  •  pieprz
  •  słodka papryka
  • Sposób przyrządzenia

    Przygotować ryż z przepisu na ryż otrębowy lub makaron.

    Pokroić pieczarki i odłożyć. Zrobić sos mieszają biały serek, jogurt i musztardę na jednolitą masę. Odstawić.

    Piersi kurczaka pokroić w długie cienkie wstążki. Posolić, popieprzyć i posypać papryką według uznania. Wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię. Smażyć na małym ogniu aż kurczak przestanie być surowy i wypuści soki.

    Następnie zebrać z patelni mięsko a na jego soku udusić pokrojone wcześniej pieczarki z odrobiną soli. Gdy pieczarki już się uduszą, dołożyć do nich usmażonego kurczaka, dodać wcześniej zrobiony sos i jeszcze chwilkę dusić (aż gesty sos się nieco rozpuści).

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.