Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Agatek, dnia: 20-05-2013
Placki szpinakowe
Ulubione 4
Świetny dodatek zarówno do mies jak i do warzyw, doskonałe z pomidorowym sosem z bazylią.
© SaucyGlo
Składniki (2 porcje)
  •  450 g mrożonego szpinaku (mielonego)
  •  3 ząbki czosnku
  •  2 jajka
  •  2 łyżki otrąb owsianych
  •  ćwiartka kostki rosołowej
  •  sól, pieprz ziołowy
  •  olej do natłuszczenia patelni
  • Sposób przyrządzenia

    Zamrożony szpinak dusić na patelni z przeciśniętym prze praskę czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym i kostką rosołową tak długo, aż płyn zniknie, a szpinak wyschnie. Zostawić do ostygnięcia. Wymieszać szpinak z otrębami i rozbełtanymi jajkami i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W razie potrzeby doprawić. Smażyć placki na natłuszczonej patelni. (Dukanki wiedzą doskonale co znaczy "natłuszczona patelnia" ;)

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.