Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: PjenknaDziefczyna, dnia: 27-08-2015
Pyszna owsianka na bitej śmietanie
Ulubione 2
Słodkie, sycące śniadanko w ciepłe dni. Świetnie się sprawdzi też bez otrębów, jako dodatek do dukanowej galaretki lub truskawek w fazie utrwalenia wagi.
© minadezhda
Składniki (1 porcja)
  •  2 surowe białka,
  •  około 130 gramów serka homogenizowanego 0% (bądź jogurtu naturalnego),
  •  4 tabletki słodziku,
  •  kilka kropli aromatu śmietankowego,
  •  2 łyżki otrębów owsianych,
  •  1 łyżka otrębów pszennych.
  • Sposób przyrządzenia

    Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę.
    Następnie dodajemy serek homogenizowany miksując na małych obrotach.
    Dodajemy rozkruszone tabletki słodziku, aromat śmietankowy.
    Na końcu wsypujemy otręby.
    Mieszamy wszystko jeszcze chwilkę. Gotową masę nakładamy sobie do miseczki i zajadamy ;>

    Owsianka jest bardzo sycąca z uwagi na otręby i ubite białka, czasami zdarza mi się nie zjeść całej naraz. ALE TYLKO CZASAMI ;D

    Jak wspomniałam wyżej, w fazie utrwalania wagi można dodać truskawki albo użyć jako dodatek do galaretki. Z otrębami lub bez, jak kto woli.

    Pozdrawiam wszystkie dukanki, smacznego!

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.