Wypróbowałam wersję z nie zmielonymi otrębami, jak i ze zmielonymi - różnica jedynie w konsystencji ciasta, no i gryzieniu :P
Wszystkie składniki należy dobrze ze sobą wymieszać. Na rozgrzaną patelnię teflonową nakładać porcję łyżką - kto jak woli mniejsze, większe czy "omlet". Trzeba uważać, ponieważ bardzo szybko można je przypalić.
Również nakładając trzeba wziąć pod uwagę fakt, że racuchy zwiększają swoją objętość "rosną" pod wpływem temperatury.
WAŻNE !!! Racuchy z tych 5 składników wychodzą nie słodkie - dodatek w postaci serka homogenizowanego light danio i przyprawy do deserów kamis/cynamonu/kakao rekompensuje. Natomiast, żeby były słodkie same w sobie należy dodać słodzik w proszku/tabletkach (rozpuścić w małej/mikro ilości wody) ilość również zależy od gustu.
Przepis ten można modyfikować według uznania, np. zamiast cynamonu można dać zioła i wtedy mamy idealny dodatek to mięsa. Tak samo jeżeli chodzi o słodkie dodatki serki, jogurty, owoce (III faza) :)
Smacznego :)