Szpinak rozmrozić na patelni, dodać czosnku, soli i pieprzu, odrobinę chudego mleka - do odparowania. Wystudzić. Dodać do niego 4 żółtka i wymieszać. Ubić białka na sztywno i delikatnie wymieszać z masą szpinakową. Całość rozprowadzić na papierze do pieczenia, umieścić w blaszce i piec przez 15-20 minut w 190 stopniach. Czekamy aż wystygnie.
Serki miksujemy z czosnkiem łyżeczką chrzanu. Rozprowadzamy je na szpinakowym spodzie, na wierzchu układamy łososia.
Całość zwijamy w zgrabną roladkę. Najłatwiej będzie nam to zrobić kiedy nie wyjmiemy pieczeni z papieru do pieczenia i nim sobie pomożemy.
Następnie trzeba roladkę dobrze schłodzić, żeby udało się ją później pokroić. Sama włożyłam ją do lodówki na 3-4 godzinki.
Życzę smacznego!