Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: anezob69, dnia: 02-06-2013
Rolady wołowe
Ulubione 0
Któż nie uwielbia rolad wołowych? Te troszkę inne zmodyfikowane na potrzeby Pierra ale równie wspaniałe
© anezob69
Składniki (2-4 porcje)
  •  polędwica wołowa ślepa lub wołowina na pieczeń
  •  plasterki szynki wieprzowej (chudej)
  •  cebula
  •  ogórek kiszony
  •  marchewka
  •  papryka czerwona
  •  musztarda, przyprawy
  • Sposób przyrządzenia

    Plastry wołowiny rozklepać, posmarować musztardą, przyprawić. Na mięso położyć plaster wędliny na niego po kawałku cebuli, ogórka kiszonego, marchewki, papryki. Zawinąć roladki obwiązując nicią.

    W garnku zagotować trochę wody dodając po trochu pokrojonych w kostkę jarzyn: cebulę, marchewkę, ogórek kiszony, paprykę, dodać również liść laurowy i ziele angielskie plus przyprawy. Do zagotowanego wywaru dodać zwinięte roladki i dusić pod przykryciem do miękkości.

    Gdy mięso miękkie wyjąć, zdjąć nici. Do powstałego sosiku dodać trochę jogurtu (można zagęścić odrobiną maizeny).

    Dodatkowe zdjęcia
    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.