Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 14-04-2011
Ryba duszona na parze z lekkim sosem koperkowym
Ulubione 41
Kolejny sympatyczny pomysł na etap czystych protein. Aby się dobrze najeść, trzeba dwóch filetów ryby na jedną osobę. Podczas gotowania ryba się mocno kurczy.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  2 duże filety ryby (białej)
  •  3 łyżki jogurtu 0%
  •  mleko 0-0,5%
  •  przyprawa do ryb
  •  sól
  •  pieprz
  •  1 łyżeczka świeżego koperku
  • Sposób przyrządzenia

    Rybę pokroić na nieduże kawałki, doprawić przyprawą do ryb. Do wysokiego garnka wlać trochę wody. Gdy woda zacznie się gotować, na garnku ustawić durszlak a na nim ułożyć rybę. Dusić na parze 15-20 minut (od czasu do czasu przewracając), aż ryba przestanie być surowa.

    W tym czasie rozrzedzić jogurt odrobiną mleka (tak, żeby zrobił się lekko płynny), doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wsypać drobno pokrojony koperek. Dobrze wymieszać.

    Uduszoną rybę przełożyć na talerz i polać sosem. Zjeść od razu!

    Komentarze

    Ikona komentarza Agusia7791 (dodano: 29-04-2015)
    Nie mój styl, ale narzeczonemu smakuje
    Ikona komentarza Doti (dodano: 15-04-2013)
    Nie dusiłam, tylko usmażyłam (bez dodatku tłuszczu, na patelni nie przywieralnej) PYCHOTA :)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.