Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 22-03-2013
Ryba pod kołderką
Ulubione 3
Jest to pewna wariacja ryby po grecku. Pierwszy raz jadłam to cudo w zeszłoroczne święta. Pyszne!
© Aga
Składniki (6 porcji)
  •  1/2 kg filetów z ryby (panga, mintaj)
  •  2 średnie marchewki
  •  1/2 pora
  •  kawałeczek selera
  •  1 średnia cebula
  •  1 mała papryka
  •  2 łyżki musztardy dijon
  •  2 łyżki przecieru pomidorowego
  •  1 mały ząbek czosnku
  •  1 łyżeczka oleju parafinowego
  •  ogórki konserwowe
  •  2 duże laski selera naciowego
  •  sól, pieprz
  •  przyprawa typu vegeta
  • Sposób przyrządzenia

    Filety pokroić na mniejsze części, doprawić solą i pieprzem a następnie usmażyć na patelni bez tłuszczu.

    Marchew, por, seler i paprykę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokroić w półksiężyce. Czosnek wycisnąć.

    Wrzucić warzywa na patelnię i smażyć ok 5. minut podlewając wodą w razie potrzeby. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. Całość smażyć jeszcze ok 5-10 min ciągle mieszając

    Gdy warzywa będą już miękkie, doprawić je vegetą. Następnie do warzyw wrzucić rybę, olej parafinowy i wszystko wymieszać, aż ryba się rozleci (ale nie będzie papką oczywiście). Odstawić do wystygnięcia.

    Następnie powkładać rybę do miseczek/szklanek i posypać pokrojonymi w kostkę korniszonami (jedna mała warstwa na wierzchu, jak na zdjęciu). Podawać z kawałkiem selera naciowego (ok. 1/3 laski)

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.