Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 11-03-2011
Ryba w papilotach
Ulubione 20
Rybę w papilotach robię już od bardzo dawna (co prawda w wersji niedietetycznej, dodaje się jeszcze odrobinę masła), gdyż jest to obiad, którego przygotowanie wraz z ugotowaniem zajmuje jakieś 15-20 min. Poza tym, jest to dobry pomysł dla wszystkich przestrzegających bezmięsne piątki.
© Aga
Składniki (1 porcja)
  •  1 duży, rozmrożony filet ryby (mintaj, morszczuk, panga, sola)
  •  odrobina kostki rosołowej, drobionej
  •  przyprawa do ryb
  •  słodka papryka w proszku
  •  sok z cytryny
  •  pietruszka
  • Sposób przyrządzenia

    Włączyć piekarnik z termoobiegiem na 180 stopni, niech się nagrzewa.

    Filet rozmrożonej ryby kroimy na dwa kawałki. Każdy z nich doprawiamy słodką papryką, odrobiną skruszonej kostki rosołowej i przyprawą do ryb.

    Za folii aluminiowej odrywamy dwa kwadratowe formaty. Na każdy kawałek folii kładziemy po kawałku ryby, skrapiamy go cytryną i posypujemy drobno pokrojoną świeżą pietruszką (może też być suszona, ale świeża jest dużo lepsza).

    Łapiąc za cztery rogi folii, zamykamy papilot (robiąc taką sakiewkę). Rybę wkładamy na ok. 15 minut do rozgrzanego piekarnika.

    Przed wyciągnięciem z piekarnika najlepiej jest lekko rozchylić jeden papilot i sprawdzić czy ryba się już udusiła.

    W fazie proteiny + warzywa, rybkę podawać posypaną drobno pokrojonym,i 2-3 małymi, korniszonami.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.