Włączyć piekarnik z termoobiegiem na 180 stopni, niech się nagrzewa.
Filet rozmrożonej ryby kroimy na dwa kawałki. Każdy z nich doprawiamy słodką papryką, odrobiną skruszonej kostki rosołowej i przyprawą do ryb.
Za folii aluminiowej odrywamy dwa kwadratowe formaty. Na każdy kawałek folii kładziemy po kawałku ryby, skrapiamy go cytryną i posypujemy drobno pokrojoną świeżą pietruszką (może też być suszona, ale świeża jest dużo lepsza).
Łapiąc za cztery rogi folii, zamykamy papilot (robiąc taką sakiewkę). Rybę wkładamy na ok. 15 minut do rozgrzanego piekarnika.
Przed wyciągnięciem z piekarnika najlepiej jest lekko rozchylić jeden papilot i sprawdzić czy ryba się już udusiła.
W fazie proteiny + warzywa, rybkę podawać posypaną drobno pokrojonym,i 2-3 małymi, korniszonami.