Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 14-05-2014
Ryba w warzywach
Ulubione 0
Inne wersja mojej wcześniejszej ryby w papilotach, trochę podpatrzona na thebittenword.typepad.com
© thebittenword
Składniki (2 porcje)
  •  dwa filety grubej ryby np. panga
  •  marchewka
  •  korzeni pietruszki
  •  seler
  •  por
  •  czosnek
  •  mała cebula,
  •  koper
  •  sól, pieprz
  •  olej (kilka kropel)
  •  białe wino
  •  sok z cytryny (opcjonalnie)
  • Sposób przyrządzenia

    Nastawić piekarnik na 180 stopni - niech się nagrzewa.

    Folię aluminiową dzielimy na dwa kwadraty. Na środek każdego kawałka kładziemy fileta rybnego - ja użyłam pangę.

    Na wierzch kładziemy pokrojoną w słupki marchewkę, korzeń pietruszki, por, seler, cebulę pokrojoną w piórka oraz stary czosnek (odrobinę). Całość oprószyć koprem, doprawić solą i pieprzem oraz spryskać kilkoma kroplami oleju i łyżeczką białego wina. Warzyw można dać dużo, bo po podgrzaniu i tak zmniejszą swoją objętość.

    Łapiąc za cztery rogi folii, zamykamy papilot (robiąc taką sakiewkę). Rybę wkładamy na ok. 50 minut do rozgrzanego piekarnika.

    Po podaniu można skropić jeszcze sokiem z cytryny

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.