Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: leficzka, dnia: 11-11-2013
Rybka po grecku
Ulubione 3
Pyszna, lekka potrawa. Smaczna na ciepło i na zimno. Idealna na wigilijny stół.
© Alpha
Składniki (4 porcje)
  •  kilka filetów rybnych(panga, dorsz, mintaj), lub świeża ryba, około 80 dkg
  •  5-6 marchewek
  •  3-4 cebule
  •  1 por
  •  mały seler
  •  przyprawy(sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie)
  •  cytryna do skropienia ryby
  •  2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sposób przyrządzenia

    Rybę rozmrażamy, osuszamy. Jesli surowa, tylko osuszamy. Skrapiamy obficie cytryną, delikatnie solimy. Rybę wkładamy na patelnię skropioną kilkoma kroplami oliwy lub do naczynia do gotowania na parze.
    Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i pora kroimy w cienkie piórka. Cebulę szklimy na patelni. Przekładamy do garnka. Dodajemy resztę warzyw i przyprawy.. Dolewamy niewielką ilość wody, tak, aby dobrze się udusiły. pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
    Wysmazoną rybę przekładamy do naczynia wraz z warzywami. Gdy ryba przejdzie zapachem warzyw jest jeszcze smaczniejsza, czyli po 2-3 godzinach lub na drugi dzień.

    Komentarze

    Na razie nie ma kometarzy :(

    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.