Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: Aga, dnia: 08-01-2011
Ryż otrębowy
Ulubione 12
Czas na ryż - całkiem legalny i całkiem proteinowy. Nie jest to może to samo, co tradycyjny produkt japoński, ale jako proteinowy zamiennik też nieźle sobie radzi. Trzeba tylko dobrze doprawić.
© Aga
Składniki (2 porcje)
  •  4 łyżki otrębów owsianych
  •  2 łyżki otrębów pszennych
  •  1 jajko
  •  1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  •  sól
  •  pieprz
  •  zioła
  • Sposób przyrządzenia

    Nastawić nieduży garnek z wodą (pół garnka wody) – nich się gotuje. W tym czasie zmielić otręby. Następnie wymieszać jej z jajkiem i skrobią dodać sól, pieprz i zioła według uznania. Należy dobrze doprawić bo inaczej ryż wyjdzie mdły. Uzyskaną masę przetrzeć przez rzadkie sitko na gorącą wodę (można też zrobić w formie lanych klusek). „Ryż” gotować jakieś 2 minuty na silnym ogniu. Odcedzić.

    Komentarze

    Ikona komentarza asiabarbi (dodano: 09-06-2015)
    Jeszcze nie zamieszczałam komentarzy ale jak zrobiłam ten ryżyk to wręcz nie mogłam nie skomentować tego przepisu... Od dawna szukałam czegoś co mogłoby zastąpić ziemniaczki, kaszę ogólnie dodatek do drugiego dania i to jest właśnie to jednym słowem REWELACJA! Dziękuję za pomysł :)
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.