Metoda Dukana   |    Przepisy    |    Dozwolone produkty    |    Forum
REKLAMA
   
dodany przez: zabka1188, dnia: 26-01-2013
Sernik na zimno
Ulubione 93
Szybki, prosty i pyszny. Duża porcja na spotkanie z koleżankami :)
© zabka1188
Składniki (ok. 15 kawałków)

Warstwa Serowa:

  •  600 g. serka homogenizowanego 0,5%
  •  400 ml. mleka 0-0,5%
  •  5 łyżeczek żelatyny
  •  15 tabletek słodziku

    Galaretka:

  •  4 saszetki owocowej herbaty
  •  400 ml. wody
  •  5 tabletek słodziku
  • Sposób przyrządzenia

    Masa Serowa:
    200 ml. mleka zagrzać, i rozpuścić w nim słodzik i żelatynę (ostudzić).
    Serek z resztą mleka wymieszać mikserem i dodać wcześniej przygotowane mleko. Przelać do małej tortownicy i wstawić do lodówki aby stężało.

    Galaretka Dukanowska:
    Herbatę zaparzyć w 400 ml. wrzącej wody (wyciągnąć torebki) i rozpuścić w niej słodzik i żelatynę. Zostawić do stężenia.
    Gdy galaretka zacznie tężeć delikatnie przelać ją na masę serową. Wstawić do lodówki na jakieś 30 min.

    W III fazie można dodać owoce.

    Smacznego :)

    Komentarze

    Ikona komentarza Irmin28 (dodano: 11-09-2016)
    Witam! Swoja przygode z dukanem rozpoczelam tydzien temu. Coz nie bede ukrywac...jestem strasznym lasuchem!!! Usmiech mi z twarzy nie schodzil przez caly dzien, gdy zobaczylam ilosc przepisow na ciasta,ciasteczka i deserki:) W pierwszej kolejnosci przygotowalam serniczek. Jest wspaniały:) Serdecznie pozdrawiam autorke przepisu!!!
    Ikona komentarza monia1972 (dodano: 09-07-2016)
    wygląda cudownie jutro zamierzam zrobić serdecznie dziękuję
    Ikona komentarza CzYzA (dodano: 15-02-2015)
    Sernik wyszedł przepyszny ☺ Do masy serowej dodałam całą ilość żelatyny czyli 5 łyżeczek a do galaretki 2 łyżeczki. Trochę się bałam że masa serowa będzie za bardzo "zżelowana"
    Ikona komentarza frania83 (dodano: 12-07-2013)
    Ale pychota!! Gorąco polecam:-)
    Ikona komentarza ab2203 (dodano: 23-06-2013)
    Przepyszny, polecam!
    Ikona komentarza shpath (dodano: 15-04-2013)
    Sernik pycha!
    Dodaję tylko trochę więcej mleka - 400ml do wymieszania z żelatyną (daję wtedy 6 łyżeczek żelatyny od Oetkera) a do serków zgodnie z przepisem 200ml. Wychodzi go więcej, wystarcza nawet na 3 dni :-)
    Jaki stosujecie słodzik? Mam taki w proszku (producent Domos Polska) i odnoszę wrażenie, że jest to za mało słodkie. Czy te w płynie tudzież w tabletkach są lepsze?
    Ikona komentarza kinia (dodano: 12-03-2013)
    to jeden z najbardziej ulubionych deserów:)pychotka
    Ikona komentarza Ewela183 (dodano: 28-02-2013)
    Świetny przepis:-) na pewno mniam,mniam:-)
    Ikona komentarza Luna (dodano: 16-02-2013)
    Do warstwy serowej dodałam 4 czubate łyżeczki żelatyny. Sernik wyszedł bardzo smaczny, nawet mój mąż się zajadał :) Genialna strona, jeszcze się nie zawiodłam na żadnym przepisie.
    Ikona komentarza aga78 (dodano: 12-02-2013)
    Serniczek pierwsza klasa,a muszę przyznać ,że najbardziej brakowało mi deserów-bardzo fajna strona i super przepisy :)
    starsze komentarze: 0 | 10
    Dodaj komentarz

    Aby dodawać komentarze, musisz się zarejestrować.

    [zaloguj się] [rejestracja] [zapomniałeś hasła?]

    Twitter
    Rss
    Facebook
    Opis diety
    REKLAMA
    REKLAMA
    © 2010-2014 www.dukania.pl. Zdjęcia i ilustracje umieszczone na tej stronie są chronione prawem autorskim. Zabrania się ich kopiowania, przetwarzania lub wykorzystywania bez zgody ich właścicieli.

    Reklama | Regulamin | Polityka prywatności
    Uwaga! To nie jest strona medyczna, tylko zbiór przepisów zgodnych z wytycznymi diety proteinowej doktora Dukana. Zanim rozpoczniesz dietę, skonsultuj się z lekarzem lub zawodowym dietetykiem oraz przeczytaj książkę pt. „Nie potrafię schudnąć”.